Akcija_novo

Za prikaz svih proizvoda na akciji kliknite na naslov iznad ili u glavnom izborniku na naslov “Akcija”.Trenutno na AKCIJI imamo sljedeće proizvode:

brendovi_novo

Ponosni smo zastupnici sljedećih brendova:

placanje_i_dostava_veca

KUPNJA

Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne preuzima odgovornost za ugovore sklopljene protivno ovoj odredbi.

PLAĆANJE

Ukoliko se odlučite na kupnju iz našeg web shopa jamčimo Vam pristupačne cijene, dobru kvalitetu i maksimalnu sigurnost.

Plaćanje možete izvršiti putem:

  • OPĆA UPLATNICA
  • VIRMAN
  • INTERNET BANKARSTVO

Na osnovu Vaše narudžbe odnosno upita, provjerit ćemo dostupnost naručenih proizvoda i kontaktirati Vas u roku od 24 sata. Nakon potvrđivanja narudžbe putem web shopa, korisnik dobiva na e-mail podatke za uplatu (predračun). Proizvode šaljemo nakon što sredstva budu uplaćena na naš žiro račun. Rok za plaćanje je 3 dana.

Plaćanje možete izvršiti na žiro račun 2340009-1110535447, IBAN HR6123400091110535447 kod Privredne banke.

NAPOMENA:
Plaćanje se vrši tek nakon primitka ponude za izvršenu narudžbu.

IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA KUPACA

Tvrtka Damjan & Deni d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici tvrtke Damjan & Deni d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

DOSTAVA

Dostava je besplatna na iznose preko 800,00 kn. Dostavu vrši služba Intereurope, a paket šaljemo najkasnije sljedeći dan nakon vidljive uplate. Vikendom se ne vrši otprema robe.

Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavatelja, prodavatelj više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja na proizvodima ili pošiljci te takve prijaviti dostavljaču na licu mjesta. Kupac prilikom uručenja treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 3 dana od dostave. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti!

jamstvo_i_R_nova

Pravo na povrat proizvoda koji imaju skrivenu manu ili oštećenje, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta kupac ima prijaviti u roku od 3 (tri) radna dana po primitku pošiljke. Kupac snosi trošak transporta prilikom povrata proizvoda. Na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, pošiljatelj će korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim. U slučaju da se zamjenski proizvod ne može isporučiti, moguć je samo povrat sredstava. Reklamacija se ne priznaje ukoliko je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa.