Akcija_novo

Za prikaz svih proizvoda na akciji kliknite na naslov iznad ili u glavnom izborniku na naslov “Akcija”.Trenutno na AKCIJI imamo sljedeće proizvode:

brendovi_novo

Ponosni smo zastupnici sljedećih brendova:

jamstvo_i_R_veca

Za svaki prodani proizvod izdajemo jamstvo koje dobivamo od proizvođača.Jamstvo se izdaje na proizvode koje podliježu jamstvu (kolica, autosjedalice,hranilice,vozila,krevetići,komode,hodalice). Na jamstvenom listu su navedeni uvjeti jamstva i popis ovlaštenih servisa za Hrvatsku. U slučaju reklamacije proizvoda potrebno je obratiti se ovlašenom servisu koji je naveden u jamstvenom listu. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Uz neispravan proizvod morate obavezno priložiti račun i jamstvo, te isti mora biti u originalnom pakiranju.Korisnik sam snosi troškove slanja robe ovlaštenom serviseru. U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala neispravnim rukovanjem, mehanička oštećenja ili oštećenja ishabanih proizvoda.

Pravo na povrat proizvoda koji imaju skrivenu manu ili oštećenje, a oštećenje nije nastalo prilikom transporta kupac ima prijaviti u roku od 3 (tri) radna dana po primitku pošiljke. Kupac snosi trošak transporta prilikom povrata proizvoda. Na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu,pošiljatelj će korisniku vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim. U slučaju da se zamjenski proizvod ne može isporučiti, moguć je samo povrat sredstava.

Reklamacija se ne priznaje ukoliko je kupac svojom greškom naručio pogrešan proizvod ili mu se naručeni proizvod ne sviđa.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU pa tako i na Hrvatskom.

placanje_i_dostava_novo

Na osnovu Vaše narudžbe odnosno upita, provjerit ćemo dostupnost naručenih proizvoda i kontaktirati Vas u roku od 24 sata. Nakon potvrđivanja narudžbe putem web trgovine, korisnik dobiva na e-mail podatke za uplatu (predračun). Proizvode šaljemo nakon što sredstva budu uplaćena na naš žiro račun. Rok za plaćanje je 3 dana. Plaćanje možete izvršiti na žiro račun 2340009-1110535447 IBAN:HR6123400091110535447 (Privredna banka Zagreb “PBZ”)

NAPOMENA:Plaćanje se vrši tek nakon primitka ponude za izvršenu narudžbu.